Zpět na všechny článkyBack to all articles

Reporting a finanční konsolidace skupiny Trigema za tři týdny

Během pouhých tří týdnů získal klient implementací Reporting.cz informační základnu pro managementy lokálních společností i pro úroveň řízení celé skupiny s aktualizací na denní bázi.
1.6.2023

Během pouhých tří týdnů získal klient implementací Reporting.cz informační základnu pro managementy lokálních společností i pro úroveň řízení celé skupiny s aktualizací na denní bázi. Odpadla většina úkolů spojených se sezónním a jednoúčelovým formálním sestavením finanční konsolidace, protože většina výstupů a podkladů je nyní k dispozici průběžně. Mechanickou práci a chybovost spojenou s údržbou stále narůstajících excelovských souborů nahradilo zpracování a uložení dat v DWH a online prezentace reportů ve webové aplikaci.

Směřujeme k větší schopnosti data včas a správně analyzovat a používat pro podporu v rozhodování a řízení. Dat máme spoustu a s blížícím se rozvojem nefinančního reportingu jich bude čím dál víc.

Skupina Trigema

Investiční skupina Trigema je česká společnost se zaměřením na rezidenční development, ale i nemovitostní fond, venture kapitál a volný čas. Trigema svou DNA staví na nezávislosti a odpovědnosti za vlastní rozhodnutí. Aktivity, do kterých vkládá úsilí, znamenají víc, než jen čísla v rozvaze – na projektech jim záleží. Mají odvahu měnit status quo a posouvat věci kupředu. Jejich nápady mění charakter městských částí, dávají nový život opuštěným místům, přináší neobvyklé zážitky: tvoří výjimečné projekty a lepší prostor pro život.

www.trigema.cz

Trigema & Reporting.cz

  • zdrojový systém: SAP
  • doba realizace: 3 týdny
  • IC rekonciliace a finanční konsolidace dle ČÚS
  • 50+ společností ve skupině
  • finanční reporting a controlling lokálních společností
  • automatizace většiny obvyklých konsolidačních úprav

Jakub Korf: Data chceme včas a správně analyzovat a používat pro podporu v rozhodování

O zhodnocení zkušeností z dosavadní spolupráce jsme požádali Jakuba Korfa, skupinového CFO a člena představenstva Trigema. Ze své pozice je odpovědný za komplexní finanční řízení skupiny, tvorbu finanční strategie, zlepšování vnitřních kontrolních a finančních mechanismů a také reporting externím stakeholderům.  

Splnil projekt celkově Vaše očekávání?

Projekt naprosto splnil naše očekávání. Ta byla přitom už tak vysoká, s ohledem na velmi dobré reference, které jsme na Reporting.cz dostali z KPMG.

V čem vidíte pro Trigemu hlavní přínos?

Hlavní přínos, a není to vůbec nadnesené, pro nás spočívá v posunu vykazování konsolidovaných výsledků skupiny a jejich subholdingů technologicky do roku 2023. Implementace konsolidačního nástroje pro nás znamená, alespoň v jedné pravidelné reportingové a analytické činnosti, opuštění nekonečných excelových tabulek a přesun do prostředí komplexního reportovacího systému.

Jak náročná byla implementace?

Při implementaci se potkaly dvě strany, z nichž každá byla na svou roli dobře připravena. Reporting.cz s vyladěným produktem, zkušeností a jasnou představou o tom, jakou úroveň spolupráce a jakou strukturu dat od klienta potřebuje. A Trigema, s připravenými datovými zdroji (centrálně implementovaný systém SAP) a sestaveným týmem, který se implementaci skutečně naplno věnoval. Celá implementace proběhla velmi hladce a rychle, asi za 3 týdny.

Kam směřuje Vaše společnost z hlediska práce s daty?

Jednoznačně směřujeme k větší schopnosti data včas a správně analyzovat a používat pro podporu v rozhodování a řízení. Dat máme spoustu a s blížícím se rozvojem nefinančního reportingu jich bude čím dál víc. Jen je neumíme úplně správně používat. Vše je “jen“ o vhodném zobrazení správných dat, správným způsobem a ve správném čase. Cílíme na postupnou integraci dat z nejrůznějších zdrojů do jednotné reportovací platformy, která nás v této snaze podpoří.  

Jaký nejbližší projekt v oblasti reportingu plánujete?

Jednou z nejbližších výzev je zatím obtížně uchopitelný ESG reporting. Detailní sledování výkonu související se stavební výrobou, plánováním, řízením projektového financování a v neposlední řadě reportingem souvisejícím s nájemním bydlením, které se stává jedním z trendů dnešní doby.

Fragment — projekt nájemního bydlení skupiny Trigema

Jakub Korf, CFO a člen představenstva Trigema

Michal Rozehnal

CEO of Reporting

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Phasellus faucibus molestie nisl. Maecenas fermentum, sem in pharetra pellentesque, velit turpis volutpat ante, in pharetra metus odio a lectus. Maecenas ipsum velit, consectetuer eu lobortis ut, dictum at dui.

Další články

Přečtěte si o tom, jak reporting může změnit váš byznys.

Dostávejte novinky z oblasti reportingu!

Nechte nám na sebe váš e-mail. Budeme vám reportovat jako první.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

REPORTING.cz, s.r.o.
Zirkon Office Center
Sokolovská 131/86
Praha 8 - 186 00

IČ: 24248991
DIČ: CZ24248991

Společnost je zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze oddíl C, vložka 197204.

Ochrana osobních údajů (GDPR)

REPORTING.cz, s.r.o.
Zirkon Office Center
Sokolovská 131/86
Praha 8 – 186 00

IČ: 24248991
DIČ: CZ24248991

The company is incorporated in the Commercial Register administered by the Municipal Court in Prague, Section C, File 197204.

Data Protection (GDPR)